press

‘Groene’ doe-het-zelf grafkist in een doos – te zien op Puur-Fair

 

Op zondag 17 september wordt op de Puur-Fair een eco DHZ grafkist getoond die als postpakket wordt bezorgd en zelf in elkaar gezet kan worden.

Door een speciale constructie past deze DHZ-grafkist in een compacte doos en kan daardoor met reguliere pakketdiensten als PostNL of GLS verstuurd naar particulieren.

De grafkist is na uitpakken op ‘IKEA-stijl’ in elkaar te schuiven en is binnen een half uurtje gebruiksklaar. Het resultaat is een volwaardige uitvaartkist met gewone Nederlandse afmetingen en stevig genoeg voor het dragen van een gewicht tot 120 kg.

De grafkist wordt compleet geleverd inclusief een setje natuurkatoenen kistbekleding en bijbehorend kussensloop.

 

‘Groen’ – 80% minder CO2 uitstoot tijdens transport

Deze eco-grafkist is in meerdere opzichten groen. Ten eerste door gebruik van verantwoorde materialen zoals onbehandeld licht gelaagd populierenhout (FSC) en ongebleekt katoenen kistbekleding. De handgrepen en kopjes van de sluitschroeven zijn gemaakt van resthout van de productie. Maar zeker ook groen door de aanzienlijke besparing op CO2 uitstoot door minder transport-ruimte. Het grafkistpakket neemt 80% minder ruimte in beslag dan een normale eco-kist, en dat geldt voor transport van fabriek via een depot tot aan de eindlocatie. Na online kopen wordt de uitvaartkist direct via een pakketdienst bij de eindlocatie afgeleverd zonder tussenkomst van uitvaartondernemers en extra transport met rouwvervoer.

 

‘Laat je niet kisten’ – zelf makkelijk besparen op uitvaartkosten

In het recent verschenen boek ‘Laat je niet kisten door de commercie’ van Marieke Henselmans wordt de uitvaartbranche kritisch onder de loep genomen en worden er veel tips gegeven hoe je op de kosten van een uitvaart kunt besparen. De belangrijkste tip in het boek is om vooral zelf keuzes te maken. Er is altijd keuze, keuze om een uitvaart geheel of deels zelf te regelen en bijvoorbeeld om zelf een uitvaartkist online te kopen. Deze zelfbouwkist is nu te koop voor net geen 270 euro en is ook de perfecte basis om een grafkist samen te versieren of te beschilderen.

 

De Chistann DHZ-grafkist is ontworpen door de ondernemers achter uitvaartkist.online; al actief op het gebied van online verkoop van eco kisten sinds 2013. “Wij hebben de afgelopen jaren veel vraag gekregen naar een grafkist die zelf in elkaar gezet kan worden. Sinds 2014 hebben we diverse grafkistpakketten geleverd maar nu hebben we onze eigen product. Na anderhalf jaar ontwikkelen en testen hebben we een moderne grafkist weten te realiseren die als compact postpakket van 25kg goedkoop kan worden verstuurd” zegt Cor Geijtenbeek. “Het was voor mij als uitvaartverzorger belangrijk dat een dergelijke kist ook echt volwaardig is, dus degelijk, mooi en met een natuurlijke uitstraling. En dat hebben we bereikt met Chistann!” vervolgt Dave van Santen.

 

De grafkist in een doos is nu leverbaar. De komende maanden zal de zelfbouwkist op diverse uitvaartbeurzen in het land te zien zijn.

 

Noot voor de redactie

Chistann is de Zweedse uitspraak voor het Zweedse woord ‘Kistan’, in het Nederlands (graf)kist.

Medio oktober hopen we op een nominatie tijdens de Dutch Design Week. De verkoop zal in eerste instantie in Nederland van start gaan en snel worden uitgebreid naar omliggende landen.

Zie www.chistann.com/persinfo voor meer info

Voor meer info coffininabox@chistann.com of 0630297552 (Cor Geijtenbeek)

 

Chistann is a registred trademark. The eco-friendly coffin kit #cfiab is designed an produced in the EU. The design and features are prorietary and subject to copyright and IP protection.

CONTACT

 

Radeweg 19,

8171MD VAASSEN NL

 

coffininabox@chistann.com

 

+31 (0)55 5690226

Copyright 2017 @ All Rights Reserved